صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰  ، 
کد خبر : ۳۵۸۸۹۹

نشریه اخبار و تحلیل‌ها دوشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): «خلیج‌فارس خانه‌ ما و جای حضور ملت بزرگ ایران است؛ ساحل خلیج‌فارس به‌ اضافه‌ سواحل زیادی از دریای عمان، متعلق به این ملت است. ما ملتی هستیم با تاریخ و قدرتمند.»(۱۳۹۹/۲/۱۱) *۱۰ اردیبهشت‌ماه، روز ملی خلیج‌فارس را گرامی می‌داریم*
 
 
▼ حرف روز
روندهای امیدساز
اگرچه مروری بر روندها و رخدادهای منطقه‌ای و جهانی در وهله اول چیزی جز ظاهر غلبه زشتی‌ها و بدی‌ها در جای جای دنیا نشان نمی‌دهد، اما تعمق و تأمل دقیق‌تر نشان از تغییر پارادایم فکری و سیاسی به نفع ارزش‌های الهی و انسانی است. این موضوع در حالی خارج از اراده مدعیان اداره جهانی به وقوع می‌پیوندد که سردمداران تمدن غرب از رنسانس به این طرف و در ادامه با ایجاد زائده رژیم غاصب در هارتلند غرب آسیا که مهد تمدن‌های الهی و انرژی‌های زمینی بوده، کمر به هدم و نابودی ارزش‌های الهی و انسانی بسته و بی‌توقف در چند سده اخیر، هر فکر و عملی را در ساحت سیاست، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع برای رسیدن به برتری و ثروت به منصه ظهور رسانده‌اند؛ اما نتیجه‌ سیاست‌های آنها فرو رفتن بیشتر در باتلاق سکولاریسم، بی‌اخلاقی، تقلیل سرمایه‌ها و چوب حراج به تتمه دروغ بزرگ حقوق بشری غربی بوده است؛ چرا که غرب از این نکته کلیدی غافل بوده است که ابزارها و فناوری‌های گوناگون آسان‌ساز حیات بشری می‌تواند به مثابه تیغ دو دم عمل کند، یعنی همان قدر که ابزار تحمیق و استثمار انسان‌ها را برای پرکردن جیب‌ نظام سرمایه‌داری فراهم می‌کند، زمینه‌ رشد، آگاهی و ضرورت تکریم انسانیت و مقاومت برای حفظ این سرمایه‌ها را نیز مهیا می‌کند. اینکه امروز دنیا به شدت در برابر زر، زور و تزویر غرب و استانداردهای دوگانه آن مقاومت و پایمردی می‌کند، نشان از این روندهای شوق‌آفرین در دنیای دهشتناک غرب‌ساخته است. در روزهای اخیر، جنبش انسانی‌ـ دانشجویی در بیش از ۷۰ دانشگاه آمریکایی می‌خواهد با کنار زدن نقاب تمدن پوشالی غربی، به روندهای چند صد ساله غرب در ارائه استانداردهای دوگانه از آزادی، صلح و امنیت اعتراض کند. البته باید دید در این مصاف کدام سو پیروز می‌شود؟ آیا پژواک این صداها و نداها قادر است از سپر آهنین «جاهلیت معاصر غرب» عبور کند و در اروپا و جاهای دیگر این کره خاکی هم طنین‌انداز شود؟ آیا نتیجه آن، جمع‌کردن افسار توحش رژیم صهیونیستی خواهد بود؟ بی‌تردید، اصل این حرکت و روند آغاز شده از این نظر مبارک است که می‌تواند آرمان فلسطین و سایر ملل تحت ظلم را سر دست بگیرد و بگوید انسان، انسان است، سیاه و سفید، غربی و مسلمان ندارد. تبیین این موضوع با لحاظ تمام ابعادش حائز اهمیت است و ما را در جبهه حق و انسانیت قرار می‌دهد. چه کسی می‌داند شاید همین روندهای امیدساز راه را برای تحقق جمله رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ۲۵ فروردین ۱۳۸۵ که فرمودند: «قضیه‌ فلسطین کلید رمزآلود گشوده شدن درهای فرج به روی امت اسلامی است»، هموار کند. ان‌شاءالله    
فتح‌الله پریشان
 
 
▼ گزارش روز
خلیج تا ابد فارس
خلیج‌فارس یك نام كهن تاریخی است كه از بدو تاریخ بر روی این خلیج نهاده شده است و تلاش حساب شده‌ای كه برای تغییر این نام صورت می‌گیرد، هدفی جز ایجاد فتنه و اختلاف بین كشورهای این منطقه ندارد. همچنان كه «ژان ژاک پرین» نویسنده كتاب خلیج‌فارس اعتراف می‌كند: «ملل و طوایف بسیاری بر كرانه‌های خلیج‌فارس استیلا یافته و فرمانروایی كرده‌اند، ولی روزگارشان سپری شده و منقرض شده‌اند. تنها قوم پارس است كه با هوش و درایت خود همچنان پا برجا زیسته و میراث حاكمیت خود را تاكنون نگهداری كرده است.»
«جمال عبدالناصر» رهبر ناسیونالیسم عرب، در یک سخنرانی در سال ۱۹۵۱ با نامیدن «خلیج ‌فارس» به نام خلیج‌ عرب، قصد تحریک احساسات توده عرب منطقه علیه ایران را داشت، زیرا در آن ایام ایران، اسرائیل را به رسمیت شناخته بود و این موضوع برای ناسیونالیست‌های عرب چندان خوشایند نبود. بنابراین، این تحریف تاریخی، تنها به عنوان اعتراض به سیاست حکومت پهلوی در پذیرش رژیم صهیونیستی انجام شده که فاقد هرگونه پشتوانه و مستند علمی و تاریخی است.
تا اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی، هیچ گونه اختلافی درباره نام خلیج‌‌فارس وجود نداشته است. در همه منابع اروپایی، آسیایی، آمریكایی و دایره‌المعارف‌ها و نقشه‌های جغرافیایی كشورها، خلیج‌‌فارس به همین نام ذكر شده است. اصطلاح مجعول «خلیج عربی» برای نخستین بار و به صورت جدی، از طرف یكی از نمایندگان سیاسی انگلیس در خلیج‌ فارس به نام «سر چارلز بلگریو» به قصد تفرقه بین ایران و كشورهای عربی عنوان شده است. سر چارلز بلگریو كه بیش از ۳۰ سال نماینده سیاسی و كارگزار دولت انگلیس در خلیج ‌فارس بوده است، پس از بازگشت به انگلستان در سال ۱۹۶۶ كتابی درباره سواحل جنوبی خلیج‌فارس منتشر كرد و در آن برای اولین بار نوشت: «عرب‌ها ترجیح می‌دهند خلیج‌‌فارس را خلیج ‌عربی بنامند.»
 هدف انگلیس از این نامگذاری جعلی تبدیل خلیج‌‌فارس به یك دریای انگلیسی بود. بعدها در دهه ۱۹۸۰، آمریكایی‌ها هم به پیروی از آنها از تبدیل خلیج‌‌فارس به خلیج آمریكایی سخن گفتند. از نظر آمریكایی‌ها و اروپایی‌ها این منطقه «شریان حیاتی غرب، در منطقه‌ استراتژیك غربی و حوزه منافع ویژه است»، لذا اگر قادر باشند خلیج‌فارس را به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تسلط خود درمی‌آورند. رهبر معظم انقلاب درباره خلیج‌فارس فرمودند: «خلیج‌‌فارس خانه ما و جای حضور ملت بزرگ ایران است؛ ساحل خلیج‌‌فارس به‌ اضافه سواحل زیادی از دریای عمان، متعلق به این ملت است. ما ملتی با تاریخ و قدرتمند هستیم.»
جمهوری اسلامی همواره به دفاع و صیانت از استقلال سرزمین خود همت گماشته و در این زمینه تفاوتی میان مرز خشکی و آبی قائل نمی‌شود. در خلیج‌فارس نیز شاهد مرزبانی مقتدرانه نیروهای جان ‌بر کف مسلح در تقابل با دسیسه‌ها و شیطنت‌های دشمنان ایران قوی بوده‌ایم که سبب شده است از خلیج‌‌فارس به مثابه یک ظرفیت راهبردی استفاده شود.       
مصطفی علیجان‌زاده
 
 
▼ خبر ویژه
العربیه دروغ می‌گوید
جنبش مقاومت اسلامی «حماس» خبرهای منتشر شده درباره احتمال خروج برخی از رهبران حماس از غزه را تکذیب کرد. سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» آنچه را که شبکه سعودی «العربیه» درباره احتمال خروج برخی از رهبران حماس از غزه منتشر کرده است، تکذیب کرد. «جهاد طه» سخنگوی حماس گفت: «شبکه العربیه در یک خبر جعلی از منابع AWP نقل کرده است در مرحله دوم توافق آتش‌بس ممکن است شاهد خروج برخی از رهبران حماس از غزه به قاهره باشیم!» وی افزود: «این خبر صحت ندارد و هدف از انتشار این اخبار کذب و ساختگی، سردرگمی افکار عمومی است.» سخنگوی جنبش حماس ادامه داد: «رهبران حماس با مردم خود در نوار غزه باقی خواهند ماند و تنها کسانی که از آن خارج می‌شوند، اشغالگران نازی هستند.»
 
 
▼ اخبار 
تهدید به عزل!
عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی تأکید کرد: «در صورتی که با حمایت دستگاه‌های امنیتی، چارچوبی برای آزادی اسرا به دست بیاید که به پایان یافتن جنگ منجر نشود، اما کابینه‌ای که منجر به وقوع حوادث هفتم اکتبر شد با آن مخالفت کند، در این صورت چنین کابینه‌ای پس از آن، حق ادامه مدیریت جنگ را نخواهد داشت.» «بنی گانتس» خاطرنشان کرد: «ورود ارتش اسرائیل به رفح در جنگ علیه حماس، از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اما بازگرداندن اسرایی که کابینه نتانیاهو در هفتم اکتبر آنها را به حال خود رها کرد، فوریت و اهمیت بسیار بیشتری دارد.» همچنین درپی انتشار اخباری مبنی بر احتمال انصراف رژیم صهیونیستی از اجرای تصمیم حمله زمینی به رفح به منظور دستیابی به توافق تبادل اسرا با مقاومت فلسطین، «بزالل اسموتریچ» وزیر تندرو دارایی این رژیم گفت: «اگر تصمیم به برافراشتن پرچم سفید به نشانه تسلیم و لغو تصمیم اشغال رفح بگیرید، این به معنای پایان کار کابینه شما خواهد بود.»
 
رابط اصلاح‌طلبان با رهبر معظم انقلاب کیست؟
«اسحاق جهانگیری» در مصاحبه‌ای درباره رابط اصلاح‌طلبان و رهبری گفت: «بعد از فوت مرحوم هاشمی، در جلسه با حضور آقای خاتمی و آقای خوئینی‌ها و حسن آقای خمینی و آقای نوری، مطرح شد که من راجع به ارتباط اصلاح‌طلبان با رهبری، با ایشان صحبت کنم؛ سال ۱۳۹۵ به صورت اختصاصی خدمت رهبری رفتم و در مورد مسائل اصلاح‌طلبان صحبت کردم. رهبری در سال ۱۳۹۵ فرمودند من ارتباط اصلاح‌طلبان با ایشان را بر عهده بگیرم.» معاون اول دولت اعتدال در ادامه می‌گوید: «بعضی‌ نامه‌ها را ایشان (رهبری) پاسخ داده که پاسخ‌های‌شان را هم دارم، اما پاسخ‌ها برای انتشار نبوده و منتشر نشده و خصوصی است.» جهانگیری در پایان با بیان اینکه الان هم اگر مبحث مهمی باشد، به رهبر معظم انقلاب منعکس می‌کند، می‌گوید: «ایشان الان مسلط‌ترین فرد نسبت به اوضاع کشور هستند.»
 
رشد اقتصاد ایران شتاب می‌گیرد
صندوق بین‌المللی پول در گزارش منطقه‌ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده، پیش‌بینی کرده است ارزش تولید ناخالص داخلی ایران ۶۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش یابد و به ۴۶۴ میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال ۳/۳ درصد رشد خواهد کرد که از رشد متوسط ۲۰ ساله طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ که ۳ درصد گزارش شده است، بیشتر خواهد بود. این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال ۲۰۲۳ را ۳/۸ برآورد و پیش‌بینی کرده است این رقم در سال جاری به ۳/۳ درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه ۱۵ درصدی را به ثبت رساند. پیش‌بینی شده است در سال ۲۰۲۴ نیز رشد این بخش به ۲/۹ درصد برسد. همچنین نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است. 
 
حماس با پیشنهاد رژیم صهیونیستی موافقت می‌کند؟
«وای نت» پایگاه برخط روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی که سه نفر از خبرنگارانش تهیه کرده‌اند، خبر دادند، طرحی که قرار است حماس فردا به آن پاسخ بدهد، دربرگیرنده آزادی ۳۳ اسیر اسرائیل در مقابل صدها اسیر فلسطینی است؛ در حالی که بازگشت اهالی غزه به شمال این منطقه تضمین و عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از گذرگاه نیتساریم (صلاح‌الدین) که نوار غزه را به دو نیم کرده نیز انجام می‌شود. به نوشته این رسانه عبری‌زبان، این توافق می‌تواند کابینه اسرائیل را به نقطه سرنوشت‌سازی برساند؛ در حالی که بر خلاف دفعات گذشته حماس این پیشنهاد را خطرناک توصیف کرد، کاخ سفید اعلام کرد این سازمان هنوز آن را رد نکرده است.
 
▼ اخبار کوتاه
روزنامه «نیویورک‌تایمز» به نقل از مقامات صهیونیستی گزارش داد احتمال صدور حکم بازداشت مقامات این رژیم در دیوان بین‌المللی کیفری در ارتباط با جرایم جنگی در غزه بالاست. مقامات صهیونیستی به نیویورک‌تایمز گفتند: «ما معتقدیم که دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت علیه تعدادی از مقامات اسرائیلی است... .» یک مقام صهیونیستی به این روزنامه گفته است: «ما همچنین معتقدیم بنیامین نتانیاهو یکی از افرادی است که دیوان در حکم بازداشت خود از آن نام خواهد برد.»
 
روزنامه کویتی «الجریده» به نقل از منابع خود مدعی شد: «تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله اخیر این کشور به اسرائیل به شدت افزایش یافته است.» این روزنامه با اشاره به اینکه مقامات پانزده کشور پس از این حمله خواستار خرید پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی شده‌اند، ادعا کرده است: «درخواست‌ها برای خرید تسلیحات ایرانی فراتر از ظرفیت‌های تولید ایران است و این کشور مجبور به رد برخی از این درخواست‌ها شده است.»
 
«محمدعلی زلفی‌گل» وزیر علوم در انتقاد به رفتار دولت‌های غربی نسبت به اعتراض دانشگاهیان به جنایت‌های رژیم صهیونیستی تأکید کرد: «نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند؛ قانون جمهوری اسلامی اجازه ورود نیروهای امنیتی و انتظامی به داخل دانشگاه‌ها را منع کرده است و این نشانه حرمت دانشگاه‌های ما در عین آزاداندیشی است.»
 
ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول در سال گذشته ۲۵/۱ میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن ۱۹/۷ میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش‌بینی این نهاد بین‌المللی، ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری در مقایسه با سال قبل به ۳۱/۳ میلیارد دلار خواهد رسید.
 
وزیر کشور با ارائه توضیحاتی در ارتباط با بودجه اختصاص یافته به دیوارکشی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: «یکی از موضوعات مهم ما انسداد مرزهاست و کارهای آن در حال انجام است.» «وحیدی» تأکید کرد: «این اتفاق قرار است در تمام مرزهای کشور بیفتد، اما با توجه به حساسیت مرزهای شرق و غرب، مرزهای شرقی اولویت دارد.»
 
«حجت‌الله عبدالملکی» با اشاره به رونمایی از ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ‌ارزش ۲۰۷ هزار میلیارد تومان، اظهار کرد: «میزان واردات از مناطق آزاد ۳/۵ میلیارد دلار بوده است.» وی با یادآوری رونمایی از ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، افزود: «ارزش این ۱۲۰۰ بسته حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان است.»
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات