تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳  ، 
کد خبر : ۲۹۳۵۹۹
قانون منع ماهواره باید اصلاح شود

آمارهای ماهواره‌ای وزیر ارشاد

(روزنامه همدلي – 1395/04/23 – شماره 365 – صفحه 9)

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید: « قانون ممنوعیت ماهواره باید اصلاح شود». او بر این نکته تاکید کرده که «حداقل 70 درصد مردم خلاف قانون رفتارمی‌کنند»؛ که این سخن می‌تواند به معنای استفاده 70 درصد مردم ایران از ماهواره باشد.

امروزه نمی‌توان عنوان افرادی را که از ماهواره استفاده می‌کنند، شما برای آن‌ها که در شهرها زندگی می‌کنند‌، به کار برد چراکه گیرنده‌ها و دیش‌های ماهواره‌ای تا دورافتاده‌ترین نقاط کشور و حتی در روستاها هم نفوذ کرده‌اند. دلایل گوناگونی به لحاظ اجتماعی برای این میزان بالای استفاده وجود دارد؛ دلایلی که گویای ناکارآمدی برنامه‌های رسانه‌های داخلی هستند؛ شاید هجوم مردم برای نصب ماهواره و تماشای برخی سبکه‌های ویژه( به ویژه شبکه‌هایی که سریال‌های خارجی پخش می‌کنند) نشان‌دهنده سطح کیفی و میزان رضایت‌مندی مردم از برنامه‌های صدا و سیما باشد.اما در مواجهه با این پدیده اعمال و اظهارات گوناگونی مطرح و گاه اجرایی شده؛ تصویر بالا رفتن ماموران از پشت‌بام برخی خانه‌ها(که هنوز ملاک و معیار انتخاب آن‌ها مشخص نشده) و کندن دیش‌ها و پرتاب کردن آن ها به کوچه‌ها، تصویر غریبی درذهن مردم ایران نیست. اما با توجه به گفته‌های علی جنتی، می‌توان این‌طور برداشت کرد، که خود مسئولان هم از تاثیر چنین برخوردهایی نا امید شده‌اند؛ و با ارائه راهکارهایی سعی دارند نحوه صحیح از ماهواره را ترویج دهند.

قانونی که باید اصلاح شود

وزیر فرهنگ در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان این‌که قانون ممنوعیت پخش تیزر فیلم‌های سینمایی حتما باید اصلاح شود، گفت: می‌توان از ماهواره برای تبلیغ کالای فرهنگی بهره برد اما این مسئله در شرایطی تحقق پیدا می‌کند که استفاده از ماهواره قانونا مجاز شود.علی جنتی با اشاره به اصلاح ماده 20 آیین‌نامه اداره اماکن عمومی توسط دولت یازدهم، گفت: آخرین تغییرات قانون نظارت اداره اماکن بر برنامه‌های هنری، متعلق به سال 1363 است که بر اساس آن شهربانی کل کشور موظف بود به وضعیت هتل‌ها، رستوران‌ها، قهوه‌خانه‌ها، سینماها، کنسرت‌های موسیقی و نحوه برگزاری مجالس شبانه از جمله تئاترها نظارت داشته باشد و برگزارکنندگان این مراسم باید از اداره اماکن جهت برگزاری هر نوع مراسمی مجوز دریافت می‌کردند اما به تازگی این قانون اصلاح شده و طبق آن، صدور مجوز برای اجراهای صحنه‌ای، تئاتر، موسیقی و نمایش‌های دیگر فقط بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نیروی انتظامی فقط می‌تواند در مسائل ترافیکی و انتظامی اظهارنظر کند و دیگر اجازه ورود به لغو کنسرت‌ها، نمایش‌ها و ... را ندارد.

جنتی همچنین در ادامه درباره منع قانونی پخش تیزرها در شبکه‌های ماهواره و نقدهایی که بر به‌روز نبودن آن وارد است، توضیح داد: اصلاح این قانون بسیار ضروری است و حتما باید اصلاح شود چراکه استفاده افراد از ماهواره به کل غیرقانونی است اما اکثریت مردم از آن استفاده می‌کنند. در واقع حداقل 70 درصد مردم خلاف قانون رفتار می‌کنند. با این حال، مادامی‌که قانون ممنوعیت از ماهواره وجود دارد قوانین زیرمجموعه آن نیز اعمال خواهد شد.او ادامه داد: با وجود آن‌که ممنوعیت پخش تیزرها و تبلیغات سینمایی در شبکه‌های ماهواره‌ای به قوت خود باقی است و تهیه‌کنندگان نباید با ماهواره همکاری کنند اما باید فکری اساسی برای تبلیغ فیلم‌ها در داخل کشور کرد و صدا وسیما باید شرایط تبلیغ فیلم‌های سینمایی را فراهم کند.

تبلیغ در ماهواره منوط به مجاز شدن استفاده از آن

جنتی ادامه داد: صحبت‌هایی با رئیس سازمان صداوسیما مبنی بر ایجاد فضای تبلیغ برای تمامی فیلم‌های سینمایی مجوزدار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است. در واقع حتی اگر مدیران رسانه ملی برخی از فیلم‌ها را بیشتر پسندیده و خواهان تبلیغ بیشترشان هستند باید یک کف تبلیغاتی معقول و تاثیرگذار هم برای دیگر فیلم‌ها در نظر بگیرند. او خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این مسئله می‌توان با پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌ها در شبکه‌های ماهواره‌ای مخالفت کرد اما اگر در داخل چنین محدودیت ویرانگری وجود داشته باشد فیلمسازها به طور طبیعی به سمت ماهواره گرایش پیدا می‌کنند.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این‌که تنها راه‌حل این مشکل همراهی صداوسیما با فیلم‌های سینمایی است، افزود: می‌توان از ماهواره برای تبلیغ کالای فرهنگی بهره برد اما این مسئله در شرایطی تحقق پیدا می‌کند که استفاده از ماهواره قانونا مجاز شود.

صفر تا صد برگزاری کنسرت‌ها در اختیار وزارت ارشاد نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نحوه برگزاری کنسرت‌ها و نقش دیگر دستگاه‌هایی که حق اظهارنظر دارند، اشاره کرد و گفت: به غیر از وزارت فرهنگ، دستگاه قضایی نیز همچنان اختیاراتی مبنی بر لغو کنسرت‌ها دارد لذا وزارت فرهنگ تنها می‌تواند با مذاکره از آن‌ها بخواهد اگر در کنسرتی ایراداتی می‌بینند، آن را به وزارت فرهنگ به‌عنوان متولی اصلی انتقال دهند تا برخورد از طریق ما باشد و خودشان مستقیما وارد نشوند.او ادامه داد: اگرچه دستگاه قضایی این اختیار را دارد اما در اختیار گرفتن صفر تا صد مجوزهای صادره برای چنین برنامه‌هایی توسط وزارت فرهنگ نیازمند تغییر قانون است.

http://www.hamdelidaily.ir/?newsid=14625

ش.د9501164

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات