صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۹  ، 
کد خبر : ۳۱۲۱۰۷

اخبار ویژه روزنامه‌ها 14 شهریور ماه

روزنامه کیهان **

وقتی حزب اشرافی می‌گوید مدیران دولتی، بزمی هستند نه رزمی

«ناتوانی دولت در مدیریت اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم، کار را به جایی رسانده که صدای یکی از بزرگ‌ترین حامیان سیاسی و اقتصادی خود را درآورده است».

روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: حزب کارگزاران سازندگی به عنوان یک حزب اصلاح‌طلب و تشکیل‌دهنده مهم‌ترین مدیران اقتصادی و کلیدی دولت و در رأس آنها معاون اول رئیس‌جمهور سخن از کنار گذاشتن مدیران بزمی دولت می‌راند.

حال چه شده، حزبی که کمترین اهمیتی برای معیشت مردم و مشکلات آنها قائل نیست و دارای تفکرات سرمایه‌دارانه است به تنگ آمده و از مردم و مشکلات آنها سخن می‌گوید، از عجائب عالم سیاست است. حزبی که در به وجود آمدن اوضاع امروز متهم ردیف اول است امروز مدعی و طلبکارانه سخن می‌گوید.

امروز این حزب حامی روحانی سخن از وجود مدیرانی می‌کند که بیشتر اهل بزم هستند تا اهل رزم، این هم سخنی بوده که 5 سال است زده می‌شود اما دولت زیر بار آن نمی‌رود و حتی‌ الان هم برخی شرایط جنگ اقتصادی را درک و فهم نکرده‌اند و می‌توان این را از نداشتن آرایش جنگی در دولت فهمید.

البته نباید این سخنان و اعترافات کارگزارانی‌ها را از روی خیرخواهی دولت دانست بلکه از محتوای این بیانیه می‌توان فهمید که آنان بیشتر به دنبال منافع حزبی و اقتصادی خود و سهم‌خواهی از دولت هستند تا رفع مشکلات مردم و کمک به دولت در برون رفت از وضع موجود جریان‌های سیاسی حامی روحانی در انتخابات که بعضاً افرادی لیبرال‌مسلک و تکنوکرات بودند اوضاع را چنان پیچیده و دشوار دیده‌اند که برای رهایی از پذیرش مسئولیت، خود را به هر دری می‌زنند.

دولت باید بپذیرد که هم در تئوری و هم در عمل در حوزه اقتصاد که بیشتر ناشی از همین تکنوکرات‌های لیبرال مسلک است نمی‌تواند از وضع موجود سربلند بیرون بیاید، دولت ضمن آنکه باید نسبت به تغییر مدیران نالایق اقدام کند، نسبت به تغییر رویکردهای اقتصادی خود نیز اقدام کند و در مرحله اول توقف نکند. دولت باید رویکرد لیبرالی و سرمایه‌سالارانه خود را به اقتصاد و معیشت مردم تغییر دهد و با اعتقاد نظری و عملی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، در این شرایط سخت اقتصادی به وظایف خود عمل کند.

دولتی که از پذیرش سهم خود در نابسامانی‌های امروز طفره می‌رود و سوء‌تدبیرها و بعضاً بی‌تدبیری‌های خود را در به‌کارگیری مدیران نالایق و میدان دادن به افراد دوتابعیتی و نجومی‌بگیران نمی‌پذیرد، دولت اجرایی کردن راهکارهای اندیشیده شده برای خروج از وضع موجود نیست. دولتی که حل مشکلات کشور را در گرو برجام و تعامل با آمریکا، و استمرار مشکلات را ناشی از تحریم‌ها می‌داند دولت عبور از وضع موجود نیست. رئیس دولتی که سخنانش در خصوص علت هجوم قاچاق و واردات، کاهش ارزش پول ملی، نقدینگی افسارگسیخته، گرانی‌های سرسام‌آور، عدم لغو تحریم‌ها و... قانع کننده نیست و برنامه مدون و عملیاتی و شفافی هم برای ارائه به مردم ندارد توان عبور از این چالش را ندارد و به قول کارگزارانی‌ها این دولت به درد دوران بزم می‌خورد تا رزم. دولت باید تغییر رویه دهد. هم در تئوری و هم در به‌کارگیری مدیران.

برنامه مدون ارائه دهد و با مردم سخن بگوید. تصمیمات انقلابی بگیرد و جهادی عمل کند. به نیروهای متدین انقلابی و کارآمد در دولت میدان دهد و عرصه را بر دوتابعیتی‌ها و نجومی بگیران و ناکارآمدها تنگ کند.

روحانی چگونه باید از کارنامه کابینه ناهماهنگ حرف می‌زد

یک کارشناس اقتصادی درباره پاسخ‌های رئیس‌جمهور به سؤالات نمایندگان گفت: روحانی پاسخ‌های تکراری داد اما اشاره‌ای به هرج‌ومرج اشتباه در تصمیمات اقتصادی نکرد.

وحید شقاقی در گفت‌وگو با الف اظهار داشت: یکی از دلایلی که نمایندگان اقناع نشدند و از 5 پاسخ، به 4 پاسخ رای منفی دادند، به این دلیل بود که تفاوت چندانی با ماه‌های گذشته نداشت. آمارهایی که ازسوی رئیس اعلام می‌شود واقعی نبوده و احتیاج به تحلیل موشکافانه و دقیق دارد، متاسفانه دولت آمارهای واقعی را ارائه نمی‌دهد.

نرخ رشد تورم، در سال‌های اخیر نیز 10 درصد اعلام شده بود و این کاهش تورم هم واقعی نبوده و تصنعی است. علت این است که زمانی نرخ تورم به صورت واقعی کاهش پیدا می‌کند که بهره‌وری اقتصادی تقویت شود؛ درحالی‌که تورم در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های انقباضی دولت و رکود مصرف‌کننده کنترل شده بود و در حالت انتظار داشتیم لذا نرخ تک‌رقمی آن هم به صورت ریشه‌ای و پایدار کنترل نشده است یعنی ریشه‌های تورم خشکانده نشد و به دلیل رکود کاهش یافت.

در حوزه اشتغال نیز وضعیت خوب نیست و نرخ تشکیل سرمایه ثابت ناخالص منفی بوده و بهبود وضعیت کسب وکار هم خیلی خوب نیست و دولت نتوانست آن را بهبود ببخشد. در دولت الزامات تحقق اشتغال خوب و پایدار وجود نداشت و به همین دلیل نمایندگان توضیحات رئیس‌جمهور در این خصوص را شبهه‌ناک اعلام کردند.

درواقع باید گفت که آمارها آن عددی نیست که اعلام می‌شود.

وی می‌افزاید: رئیس‌جمهور به عنوان رئیس دولت وظیفه مدیریت تیم اقتصادی، انتخاب وزرا و جسارت برای جهاد اقتصادی را دارد. اگر بتواند تیم اقتصادی هماهنگ را سرکار بیاورد؛ ما می‌توانیم منتظر رویاهای مثبت باشیم، ولی زمانی‌که دولت ضعیف باشد، متاسفانه شاهد ناگواری خواهیم بود. دیدیم که در 9 ماه اخیر هماهنگی و یکدستی و هم‌افزایی در تیم اقتصادی دولت وجود نداشت.

مرعشی: هاشمی زنده بود حریف روحانی نمی‌شد

سخنگوی حزب کارگزاران معتقد است اگر هاشمی رفسنجانی زنده بود، حریف روحانی نمی‌شد.

حسین مرعشی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه «مردم توقع دارند روحانی مشکلاتشان را حل کند، مردم در حال حاضر با روحانی مشکل سیاسی ندارند و از روحانی توقع دارند مشکلات معیشتی آنها را حل کند»، افزود: دولت با این چهره‌های فشل و بی‌انگیزه نمی‌تواند کشور را اداره کند. روحانی باید پیام رای مجلس را بگیرد، مجلس پیام مردم را رساند. مردم بیش از این به روحانی رای نمی‌دادند. این رای منفی کاملا با رای مردم و گلایه‌های آنها از دولت همراه بود. روحانی باید با افرادی باانگیزه و دولتی کارآمد به صحنه بیاید تا بتواند مشکلات را حل کند.

وی می‌افزاید: این سوال از رئیس‌جمهور وجود دارد که چرا دعوت مجلس برای جلسات خصوصی را نپذیرفته؟ مجلس مطرح کرده بیش از پنج ماه است از روحانی خواسته در جلسه‌ای خصوصی شرکت کند اما روحانی نپذیرفته است. چرا این اتفاق رخ داده است؟ در چنین شرایط سختی چرا باید این فاصله بین مجلس و دولت و در مجموع قوا باشد؟

مرعشی می‌گوید: اگر عملکرد روحانی به جریان اصلاحات آسیب برساند، ما راضی هستیم. ما امروز خوف این را داریم که ضعف‌ها کشور را متلاشی کند و واهمه ما از این موضوع است. ما از روحانی حمایت کردیم و این مسئولیت را هم می‌پذیریم که آسیبی ببینیم. کمااینکه من در جای خود می‌گویم که ممکن است تصمیم حمایت ما از روحانی تغییر کرده باشد؛ یعنی در حال حاضر درباره تصمیم گذشته خود ارزیابی دیگری داریم؛ اما واقعا ضربه اصلاح‌طلبان مسئله ما نیست.

سخنگوی کارگزاران خاطرنشان کرد: از دیدگاه من حتی اگر آیت‌الله هاشمی در حال حاضر حضور داشتند، باز هم حریف برخی سیاست‌های روحانی نمی‌شدند و نمی‌توانستند او را در عدم عقب‌نشینی در بعضی مسائل مجاب کنند. چراکه او در دوره اول دولت خود هم به توصیه‌های آیت‌الله هاشمی جدی عمل نمی‌کرد.

مرعشی همچنین گفته است: انتخابات 96 از جهت کاندیداتوری جهانگیری ضربه بزرگی به اصلاحات بود. به هر حال حضور جهانگیری در انتخابات ضررهایی را متوجه خود جهانگیری و جریان اصلاحات کرد. کاندیداتوری او تصمیم روحانی بود و همگان شاهد بودیم که به نفع او هم تمام شد اما برداشت من این است که تیم حلقه یک روحانی از کاندیدا شدن جهانگیری در انتخابات رنجیدند و در دوره دوم در شکل‌گیری دولت، جهانگیری کاملا به کنار رانده شد.

روحانی هم در شکل‌گیری دوره دوم دولت و یک سال اخیر اداره کشور علاقه‌مند بود جهانگیری نقش کمتری را در دولت داشته باشد. جهانگیری هرجا کار به او محول شده انجام داده است، امابه هر حال دوستان باید تجربه می‌کردند که در عرض یک سال 24 میلیون رای را بسوزانند.

عملکرد اقتصادی چند ماهه اخیر نشانه بارز ناکارآمدی دولت است

عضو شورای مرکزی کارگزاران می‌گوید: وضعیت اقتصادی موجود، دلیل بارز ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت است.

فرزانه ترکان در روزنامه سازندگی نوشت: شرایط فعلی معیشت مردم و سردرگمی ناشی از عدم اعتماد به سیاست‌های دولت خصوصا سیاست‌های اقتصادی و مالی موجود باعث دوری مردم از سیستم اجرایی شده است. حرکت در شرایط فعلی مشکلات و بحران اقتصادی اخیر دو دلیل اصلی دارد: 1- خروج آمریکا از برجام و پیامدهایی که این خروج درپیش داشت. 2- عدم کارآمدی نظام اقتصادی در برخورد با این بحران.

متاسفانه هم سخنان آقای روحانی و هم پاسخ‌هایی که وزرای ایشان در طی این مدت به مردم گفتند ابهامی ناشناخته داشت که باعث شد جامعه و نمایندگان به تقابل با قوه مجریه بپردازند. اما متاسفانه وزرای دولت هرگز برای مردم شفاف‌سازی نکردند. مثلا وزیر بازرگانی به جای فرار از سخن گفتن با مردم حتما باید توضیح می‌داد که چرا قیمت‌ پراید تا این حد سیر صعودی پیدا کرده است؟ تشریح مسائل قطعا باعث خواهد شد که اذهان عمومی راحت‌تر بحران‌ها را درک کرده و پذیرا باشد. عدم اطلاع‌رسانی از جانب رئیس‌جمهور وسایر وزرای کابینه جامعه را در سردرگمی نگه‌می‌دارد. وی می‌افزاید: مسئله ناکارآمدی اقتصادی، ربط مستقیمی به دشمن متخاصم ما و آمریکا ندارد. از دی ماه سال گذشته همزمان با زمزمه‌های دولت ترامپ مبنی بر خروج آمریکا هیچ طرح و برنامه درستی توسط تیم اقتصادی دولت پیش‌بینی نشد. چهار ماه فرصت تهیه طرح کارشناسی بود تا بحران اقتصادی را به حداقل برسانند اما نه تنها اثری از این جنس اقدامات کارشناسانه دیده نشد بلکه در همان زمان بانک مرکزی اعلام کرد قصد دارد تا سود سپرده را کم کند و مهم‌تر اینکه برای این تصمیم کاملا غیرکارشناسانه هیچ جایگزینی هم درنظر گرفته نشده بود. ساده‌انگاری است که فکر کنیم این سرمایه‌های سرگردان و نقدینگی زیاد بلافاصله در بخش تولید به کار گرفته می‌شد چراکه همه به مشکلات عدیده این راه و ناکارآمدی قوانین و مراحل فعالیت‌های تولیدی اذعان دارند و نیز صاحبان سرمایه و نقدینگی غالبا افرادی بوده که تلاششان رسیدن به سود حداکثری در کوتاه‌ترین زمان و به ساده‌ترین راه است. این مسئله باعث خروج سپرده‌ها، از بانک‌ها و سرمایه‌گذاری در زمینه‌های کم دردسر و زودبازده شد. لذا همزمانی خروج از برجام و کم کردن سود سپرده‌گذاری بانک‌ها و خروج حجم بالای نقدینگی از بانک‌ها علامت سوال بزرگی شد که تاکنون نیز پاسخی از آن دریافت نکردیم. چنین عملکردهایی از دلایل بارز ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت است که دلیل آن عدم انسجام و برنامه‌ریزی‌ای است که باید خصوصا توسط سازمان برنامه و بودجه به تیم اقتصادی دولت منتقل می‌شد.

کارگزاران، تقصیر جهانگیری را گردن نوبخت انداخت، بدتر شد

یک سایت نزدیک به دولت با اشاره به دعوای تند میان کارگزاران و حزب اعتدال و توسعه نوشت: کارگزاران در حمله به اعتدال و توسعه، می‌خواستند ماجرای ارز جهانگیری را پاک کنند.

خبر آن‌لاین نوشت: «اعتدال و توسعه» و «کارگزاران» در نگاه حامیان تفکر مرحوم هاشمی به دوقلوهای حزبی و بال‌های چپ و راست میانه‌روی در ایران معروفند اما این روزها اصرار کارگزارانی‌ها برای انتقاد از رویکردهای اقتصادی اعتدال و توسعه به چالشی بین دو مجموعه تبدیل شده است.

اواسط تیرماه امسال برخی از سایت‌های خبری ادعا کرده‌اند که اسحاق جهانگیری در اعتراض به احتمال جایگزینی محمد نهاوندیان به جای ولی‌الله سیف برای ریاست بانک مرکزی تهدید به استعفا کرد. این خبر بلافاصله نه تنها از سوی دفتر رئیس جمهور و سخنگوی دولت تکذیب شد بلکه نزدیکان معاون اول رئیس‌جمهوری نیز این شایعه را فرافکنی جدید علیه دولت خواندند.

اما این تازه شروع اصطکاک بین کارگزاران و اعتدال و توسعه بود. مدتی بعد روزنامه سازندگی در تیتر اصلی خود نوشت «خانه تکانی در دولت: نوبخت می‌رود».

نوبخت بعد از چند روز در توئیتی از موافقت رئیس‌جمهور با کناره‌گیری خود از مسئولیت سخنگویی دولت و تمرکز بر ریاست سازمان برنامه و بودجه در شرایط ویژه کشور خبر داد.

اما تاکتیک خداحافظی نوبخت از سخنگویی دولت موجب نشد که انتقاد کارگزارانی‌ها به او فروکش کند، حسین مرعشی در جمع جوانان حزب کارگزاران گفت: «آقای نوبخت هیچ موافقی در دولت ندارد. حزب اعتدال و توسعه حزبی بی‌هنر است که می خواهند مسئله آقای نوبخت را سیاسی کنند. مساله آقای نوبخت، مدیریتی است و هرکس از آقای نوبخت در شرایط کنونی حمایت کند آینده‌ای در سیاست ایران نخواهد داشت. سراغ هر وزیری بروید دادش از دست آقای نوبخت بر هواست».

کارگزاران با هدف افزایش فشار برای تغییر رئیس سازمان برنامه و بودجه، چشم بر یکسری واقعیت‌های غیرقابل انکار بست و در بیانیه‌ای نوبخت را مسئول اجرای سیاست ارز 4200 تومانی معرفی کرد و نوشت «دولت فاقد گفتمان اقتصادی است و نسبتی با اندیشه اقتصاد آزاد ندارد. سیاست سرکوب ارز از آغاز دولت اشتباه بود و در ماجرای ارز 4200 تومانی به اوج خود رسید. ‌تغییر مدیریت سازمان برنامه و بودجه یک ضرورت است و براساس آن باید کابینه اقتصادی دولت تغییر کند.»

این اقدام کارگزاران مصداق بارز انداختن توپ به زمین حزب اعتدال و توسعه بود تا اصطلاح معروف «ارز جهانگیری» از افکارعمومی پاک شود. اما حزب اعتدال و توسعه که تا پیش از این در مقابل انتقادهای کارگزاران رویه سکوت پیش گرفته بود دیگر تاب نیاورد بنابراین آستانه تحملش به پایان رسید، کاسه صبرش لبریز شد و در بیانیه‌ای به کارگزارانی‌ها واکنش نشان داد و نوشت «این احتمال وجود دارد که هدف فرعی بیانیه کارگزاران سلب مسئولیت خود از نتایج تصمیمات دولت است آن هم تصمیماتی که در عمده آنها نقش افراد شاخص این حزب در شکل‌گیری تبعات منفی این تصمیمات کاملا مبرهن است. طرح ایده تغییرات مدیریتی به جای ارایه یک مدل و راه حل راهگشا، بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است. این نگرانی پس از بیانیه این حزب بیش از گذشته تقویت شده که کارگزاران قصد دارد با موضع گیری در برابر دولت اعتدال و رئیس‌جمهوری و بدون پرداخت هزینه، خود را برای سالها و مقاطع بعدی سیاسی همچنان فعال نگه دارد.»

گرچه هر کسی حق انتقاد دارد اما بر کسی پوشیده نیست که در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین سیاست‌های اقتصادی دولت، اگر چهره‌های نزدیک به کارگزاران در کابینه نقشی بیشتر از حزب اعتدال و توسعه نداشتند قطعا نقش آنها کمتر نیز نبوده است بنابراین کارگزارانی‌ها با زدن پلتیک نمی‌توانند مسئولیت پاسخگویی به افکارعمومی را از سر خود باز کنند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* خبرگزاری‌های عبری زبان به نقل از گروه موسوم به «ناظران حقوق بشر سوریه» مدعی شدند کاروانی از نیروهای ایرانی روز شنبه در سوریه توسط افراد ناشناس هدف قرار گرفته است. این گروه انگلیسی مدعی شد در حمله روز شنبه، هشت نفر از جمله یک ایرانی، چهار سرباز سوری و سه تن دیگر کشته شدند. رامی عبدالرحمان، رئیس گروه ناظران حقوق بشر سوریه گفت این حمله در نزدیکی مرز بین سوریه، اردن و عراق و توسط افرادی ناشناس اجرا شده است.

* یک دیپلمات سابق آمریکا گفت که دونالد ترامپ رئیس جمهوری در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل از طرح موسوم به معامله قرن رونمایی خواهد کرد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین «مفید دیک» در گفت و گو با پایگاه اینترنتی «قدس دات کام» گفت ترامپ طرح خود برای حذف مساله فلسطین را ادامه می‌دهد و معتقد است اوضاع فلسطین و جهان عرب برای تحقق این پروژه آماده است. وی افزود: به احتمال زیاد ترامپ در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه جاری میلادی (سپتامبر)، طرح خود را برای پایان دادن به منازعه عربی – اسرائیلی ارائه خواهد کرد. این دیپلمات سابق آمریکایی که به عنوان سخنگوی سفارت کشورش در پایتخت‌های متعدد عربی حضور داشته است، تاکید کرد مساله فلسطین با خطر بزرگی روبه روست و درصورتی که موضع مخالفی برای مقابله با این تهدیدها اتخاذ نشود، می‌تواند در معرض بحران قرار گیرد.

*********************************

روزنامه خراسان**

دردسرهای ملک استیجاری سفارت ایران در کشور همسایه

یک عضو کابینه با ارسال نامه ای به برخی مسئولان اجرایی، اذعان داشته با توجه به استیجاری بودن سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو، طی تفاهمی با دولت این کشور مقرر شده در مقابل اعطای مجوز استملاک 99 ساله شش دانگ یک قطعه زمین به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، دولت آن کشور در اقدامی متقابل برای صدور مجوز استملاک ساختمان کنونی سفارت ایران در باکو اقدام کند که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفته و به زودی ابلاغ رسمی خواهد شد.

ضعف آیین نامه های حمایت از کودکان کار

بر اساس گزارش روزهای اخیر برخی مسئولان مهم اجرایی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، اعلام شده طبق تصمیم هیئت وزیران در تیرماه سال 84 و طرح تقسیم کار ملی کاهش آسیب های اجتماعی، مصوب اردیبهشت 95 شورای اجتماعی کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول هماهنگی در حوزه آسیب های اجتماعی کودکان بوده اما بررسی ها حاکی از آن است که ظرفیت آیین نامه فعلی، جهت حمایت جامع و اساسی برای کنترل و حذف کار کودک در کشور کفایت نمی کند و دستورات ابلاغی از ضمانت اجرایی قوی برخوردار نیستند.

*********************************

روزنامه ایران**

سفر خاخام پوتین به تهران!

خبر اول اینکه، رسانه‌های عبری مدعی شده‌اند که خاخام ارشد روسیه اوایل امسال به طور مخفیانه از ایران دیدن کرده است. تایمز آو اسرائیل نوشته که «برل لازار» بار اول به همراه یک هیأت دیپلماتیک از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ایران فرستاده شد. گفته می‌شود لازار با رئیس جمهوری روسیه رابطه‌ای نزدیک دارد و گاه به عنوان «خاخام پوتین» از او یاد می‌شود. بنا به ادعای منابع اسرائیلی، ایرانی‌ها در ابتدا با حضور لازار مخالفت کرده‌اند اما در پی اصرار روس‌ها، ناچار رضایت داده‌اند. گفته می‌شود لازار در زمان اقامت در تهران پایتخت ایران، از کنیسه اصلی این شهر و یک مدرسه یهودی بازدید کرده و با رهبران یهودی دیدار کرده است.

آمارسازی منافقین

خبر دیگر اینکه،صادق کوشکی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و از کارشناسان تاریخ انقلاب در گفت‌وگو با رجانیوز، به شایعه‌پراکنی منافقین درباره اعدام‌های 67 اشاره کرد و گفت: «پس از شکست منافقین در عملیات مرصاد و محاکمه کسانی که بر موضع سازمان بودند، سازمان در خارج از کشور مدعی شد که صد هزار نفر از اعضای خود توسط جمهوری اسلامی ایران اعدام شدند! سپس صد هزار نفر را به چهار هزار نفر تقلیل دادند و جالب است بدانید که از همین چهار هزار نفری که سازمان معتقد است توسط جمهوری اسلامی اعدام شده‌اند، تنها حدود 500 نفر از آنها دارای مشخصات، آن هم نه به طور کامل هستند! مشخصاتی در حد نام و نام خانوادگی و نام پدر. البته بخشی از کسانی هم که منافقین از آنها به عنوان کشته‌های سازمان یاد می‌کنند، اصلاً عضو سازمان مجاهدین خلق نبوده‌اند. به عبارتی دیگر، سازمان برای بالا بردن تعداد اعدامی‌ها، کشته‌های دیگر گروه‌های الحادی را هم به اسم خود ثبت می‌کرد.»

احمدی نژاد چوپان نیست

شنیدیم که، فرانس۲۴ گزارشی درباره «محمود احمدی‌نژاد» نوشته و در آن تأکید کرده رئیس ‌جمهوری سابق ایران یک چوپان نیست. به گزارش ایلنا، بر اساس این گزارش، از میانه ماه آگوست، تصویری رازآلود از محمود احمدی‌نژاد که با یک عصا در حال پیاده‌روی بود، به طور گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی ترکیه دست به دست شد. کپشن‌ها حاکی از آن بود که احمدی‌نژاد دوران بازنشستگی خود را با چوپانی در یک روستا سپری می‌کند. اما این واقعیت ندارد. در واقع احمدی‌نژاد هنوز در تهران است و در سیاست فعال است و با اتهام‌های متعدد در زمینه فساد روبه‌روست. تصویر مورد نظر در واقع در سال ۲۰۱۷ گرفته شده است. او به کندلوس که یک روستای شمالی ایران است سفر کرده است.

محمد حبیبی به زندان اوین منتقل شد

دست آخر اینکه، وکیل مدافع محمد حبیبی- فعال صنفی معلمان- از انتقال موکلش به زندان اوین خبر داد. حسین تاج در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با انتقال موکلش از زندان بزرگ به زندان اوین، گفت: روز دوشنبه موکلم حدود ساعت 5 از زندان اوین تماس گرفت و انتقالش به زندان اوین را اطلاع داد. وکیل مدافع محمد حبیبی در رابطه با آخرین وضعیت درخواست تجدیدنظر به رأی موکلش نیز، اظهار کرد: منتظر تعیین شعبه دادگاه تجدید نظر برای اعتراض به رأی «۷ سال و نیم حبس محمد حبیبی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب» به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی هستیم.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

نامه به رهبر انقلاب برای تسریع در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها بود

آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، رئیس قوه قضائیه روز گذشته در حاشیه اجلاس مجلس خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کسانی که در بازار ارز، سکه، طلا و خودرو و مانند آن اخلال ایجاد و از رانت استفاده می‌کنند، مطمئن باشند با آنها برخورد قاطع خواهیم کرد. به گزارش صداوسیما، وی با اشاره به نامه اخیرش به مقام معظم رهبری درباره برخورد با مفسدان اقتصادی گفت:‌ البته پیش از این هم با مفسدان برخورد می‌شد اما با توجه به شرایط جدید درخواست کردیم این برخوردها و رسیدگی به پرونده‌ها سریع‌تر باشد به گونه‌ای که هم‌اکنون رسیدگی به پرونده مفسدان اقتصادی هم در مقدمات و هم در دادگاه‌ها سریع‌تر انجام می‌شود. رئیس قوه قضائیه تصریح کرد:‌ بر همین اساس برای اخلالگران نظام اقتصادی، حتی کیفرخواست‌هایی در حد افساد فی‌الارض یعنی اعدام درخواست شده و حتی اگر اعدام هم نباشد، مجازات سنگینی در انتظار آنان است، بنابراین مردم مطمئن باشند در رسیدگی به پرونده مفسدان کوتاهی در کار نخواهد بود. وی با بیان اینکه دستگاه قضا در مبارزه با مفسدان در چارچوب قانون و حیطه وظایف خود اختیاراتی دارد و بر اساس آن عمل می‌کند، گفت: بنابراین چنین امکانی وجود ندارد که قوه قضائیه به همه انبارهای سراسر کشور سرکشی کند، چرا که بخشی از این مهم در حوزه اختیارات تعزیرات است.

واکنش سخنگوی شورای نگهبان به نامه کروبی

سخنگوی شورای نگهبان نسبت به نامه یکی از سران فتنه که اخیرا منتشر‌شده، واکنش نشان داد. به گزارش فارس، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود نسبت به متن منتشر‌شده منتسب به کروبی واکنش نشان داد و نوشت: متن روزهای اخیر منتسب به آقای کروبی یادآور بیانیه‌های ایشان در سال ۸۸ است. متن‌هایی که از آن ایشان نیست و ظاهرا برای او می‌نویسند، همانند تصمیماتی نیز که برای او می‌گیرند. ‌ای کاش ایشان از حصر فکری اطرافیان در‌می‌آمد، خودش فکر می‌کرد! خودش تصمیم می‌گرفت و خودش می‌نوشت!

حاجی‌بابایی: کمر مردم زیر بار فشار اقتصادی خرد شده

نماینده مردم همدان در مجلس گفت: در شرایطی که وضعیت اقتصادی به گونه‌ای است که کمر مردم خرد شده است، وقتی به نظام مقدس جمهوری اسلامی هم توهین می‌شود، رئیس مجلس هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. به گزارش فارس، حمیدرضا حاجی‌بابایی روز گذشته با استناد به مواد 22، 23 و 24‌ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دلار اکنون به 13 هزار تومان و سکه به 5 میلیون تومان رسیده است، گفت: رئیس مجلس باید نظارت کند و از دولت بخواهد در این رابطه توضیح دهد. در مجلس چه خبر است، مجلس چه کار می‌کند، این طرح‌ها و لوایح چه هستند که ما خود را درگیر آنها کرده‌ایم، اولویت کشور اکنون چیز دیگری است. حاجی‌بابایی ادامه داد: مردم کمرشان زیر بار اقتصادی خرد شده اما هیچ کس هیچ حرفی نمی‌زند.

نماینده مردم اردبیل: دستاورد دولت پروژه شکست‌خورده برجام است

نماینده مردم اردبیل با بیان اینکه امروز مردم زیر بار تورم له می‌شوند، گفت: دستاورد دولت، پروژه شکست‌خورده برجام است. به گزارش مهر، در پایان جلسه علنی دیروز مجلس، صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل در تذکری خطاب به رئیس‌جمهور گفت: عملکرد ضعیف دولت موجی از ناامیدی را در میان طرفداران دولت تدبیر ایجاد کرده است. تورم افسارگسیخته طبقه متوسط را مستأصل کرده است. وی با بیان اینکه دستاورد دولت، پروژه شکست خورده برجام است، گفت: مردم زیر بار تورم له می‌شوند. بدری تاکید کرد: باید یک جلسه اضطراری با حضور رئیس‌جمهور برای بررسی مشکلات اقتصادی تشکیل شود.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات